NoviceDokaz, da študij človeka lahko ponese med zvezde, so blejski študentje Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem. Enega od njih, Gregorja Potočnika, bo prihodnji mesec znanje, strokovnost in izvirnost popeljala celo na olimpijske igre v Pjongčang. Tudi drugi, med njimi je Maruša Lampič, dosegajo zavidljive uvrstitve na zahtevnih tekmovanjih na mednarodnem nivoju.


VSŠGT Bled že leta uresničuje svoj moto. “Z Bleda. Med zvezde.”
Tudi letos so študenti te šole posegli v evropski vrh gostinstva in turizma na 30. Tekmovanju AEHT v Oostendu (Belgija). Prejeli so kar šest medalj: eno bronasto, tri srebrne in dve zlati.


Študenti VSŠGT Bled so že na začetku študijskega leta poskrbeli za prvo zlato odličje. Na tekmovanju kuharjev in natakarjev v Novem Sadu so pometli s konkurenco in osvojili skupno prvo mesto v vseh disciplinah.


Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Gorenjska (RAGOR) je na evropski dan jezikov, 26.9.2017 organizirala akcijo s katero želi obeležiti jezikovno pestrost Evrope in poudariti pomen učenja tujih jezikov. »Z vsakim novim jezikom, ki ga govoriš, živiš novo življenje. Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat.« Češki pregovor je eden od sloganov evropskega dneva jezikov, kateremu smo posvetili akcijo.