Monika Jagodic

Avokado-čokolada mousse z bananino kremo



1 banana
polovica zrelega avokada
2 žlici kokosovega olja
2 žlici presnega kakava v prahu
2 žlici agavinega sirupa
Mousse
Banano olupimo in narežemo na kolobarje. Avokado prerežemo na pol in odstranimo koščico. Z žlico izdolbemo meso in ga stresemo v kuhinjski mešalnik (blender), v katerega dodamo tudi bananine kolobarje, agavin sirup, sol, kakav in kokosovo olje. Vse sestavine zmiksamo v gladko zmes, ki jo naložimo v kozarčke (skledice). Kozarčke za eno uro shranimo v hladilnik, da se mousse lepo ohladi in strdi.


Ko se mousse hladi v hladilniku začnemo s pripravo bananine pene.
 
1 banana
pol lončka navadnega jogurta
(ne tekočega)
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1 dl smetane za stepanje
2 žlici mleka
sladkor
Bananina pena
Banano olupimo in narežemo na kolesca. Z mešalnikom pretlačimo oziroma zmešamo koščke banane, žlico sladkorja in mleko.

Smetano stepemo z vanilijevim sladkorjem. K pretlačenim bananam z metlico najprej vmešamo jogurt, nato pa še smetano.




Prezentiramo po želji.