NoviceDragi bruci,
vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 30.9.2019, ob 9.00 pridružite na uvodnem dnevu, ki bo v Blejski predavalnici v II. nadstropju naše šole.


Študenta Hana Stevič in Tilen Albreht sta se pod mentorstvom dr. Bože Grafenauer udeležila 1. mednarodnega tekmovanja o poznavanju turistične destinacije v Podgorici v Črni Gori z imenom "Turistička pijaca" in zasedla odlično 2. mesto po mnenju strokovne komisije in 1. mesto za najbolj gostoljubno stojnico po izboru prebivalcev Podgorice.  


Eden izmed študentskih projektov je tudi Turizmijada, ki vsako leto poteka v Budvi (4.5-8.5.2019). Turizmijade so se udeležili študentje 1. in 2. letnika pod mentorstvom profesorice Darije Cvikl. Ponovno so bili izjemno uspešni, saj so v skupnem seštevku rezultatov dosegli 2. mesto.


V četrtek, 9.5.2019 smo s študenti 1. letnika GT raziskovali Bohinj. Ogledali smo si Planšarski muzej ter Andrejčevo žago in mlin, obiskali Info center TNP v Stari Fužini, se sprehodili skozi vas in ekskurzijo zaključili v najstarejši še delujoči gostilni v Bohinju, Mihovc.


Študentje 1. letnika IP Velnes so 9. 5. 2019 obiskali Primorsko in Istro. Najprej so v Termah Portorož spoznali njihovo zdraviliško dejavnost, si ogledali talasoterapijo, tudi ajurvedski center Sakti.


Študentje 2. letnika Gostinstva in Turizma so s svojimi predavatelji 25. 4. 2019 zaključili dvodnevno strokovno ekskurzijo v SV Slovenijo. Najprej so si ogledali in degustirali v pivovarni Bevog, sledil je obisk v Fiksincih pri vinarstvu Vina Gjerkes in po prevozu po slikoviti pograjini Goričko prisluhnili vinski zgodbi Kleti Marof v Mackovcih.