Novice



Tristo diplomantov, predavateljev, mentorjev in sodelavcev se je včeraj, 12. maja 2016, udeležilo praznovanja 20. obletnice Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Mnogi so se srečali prvič po dolgih letih, vsi pa smo pod šotorsko streho v parku pred šolo preživeli čudovito popoldne ob obujanju spominov, odlični hrani, pijači ter glasbi. Celoten dogodek so več kot uspešno pripravili študentje 2. letnika smeri Gostinstvo in turizem.


V Kranjski Gori, v Hotelu Ramada, je med 6. 5. in 8. 5. 2016 potekal 1. Mednarodni kulinarični festival, na katerem je sodelovala tudi ekipa VSŠGT Bled pod mentorstvom g.  Jožeta Zalarja. Obiskovalci in spremljevalci so si lahko na stojnicah ogledali in preizkusili mojstrovine kuharjev. Naša študenta sta tekmovala v naslednjih kategorijah in dosegla izjemne rezultate.


V četrtek, 21.4., je bil za diplomante VSŠGT prav poseben dan. Zbrali smo se na svečani podelitvi diplom v Grand hotelu Toplice na Bledu. Ob prijetnem programu, kulinaričnih dobrotah in modrih besedah slavnega govornika g. Marjana Batagelja smo preživeli prav lep večer.

Več utrinkov lahko najdete tukaj.


V četrtek 21. 4. 2016 ob 17.00 uri bo v Grand hotelu Toplice na Bledu potekala Slavnostna podelitev diplom.
V modri barvi, barvi modrosti bomo ob gala večerji pričarali nepozaben večer, poln slavnostnega vzdušja, veselja in odlične kulinarike 38-im diplomantom.


V torek, 12. 4. 2016 se je v šolskem hotelu Astoria na Bledu, odvijala gala večerja za člane kluba LTO Bled. Pod vodstvom mentorja g. Marjana Lebarja, so študentje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled izvedli dogodek v sklopu šolskega projekta.


V petek, 15. aprila 2016, je v Novem mestu potekalo 18. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije z naslovom DEDIŠČINA ZAJTRKOV NA SLOVENSKEM, ki ga je organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju z GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma.


Te veseli sodobna in kreativna kuhinja? Imaš zanimivo idejo, kaj letos kuhati v FerFud tovornjačku in kako poimenovati jedi? Potem je edino fer, da ti idejo pomagamo uresničiti. In edino fer, da dobiš priložnost navdušiti slovenske ulice.
Prijavi se na razpis za Ferfud chefa in nas navduši z uličnim kulinaričnim konceptom. Izbrani chef bo za nagrado prejel neprecenljive kuharske izkušnje, skupaj z nami nekaj mesecev ustvarjal kulinarične kreacije in potoval po Sloveniji, mi pa bomo poleg tega poskrbeli za…


Med 19. in 24. marcem je v mestecu Casargo, na severu Italije, potekalo 2. mednarodno tekmovanje Wellness & Zero Waste. Letos se je tekmovanja prvič udeležila tudi naša šola. Tekmovanje je bilo skupinsko, saj smo morali pripraviti 3 hodni meni, ki je lahko vseboval do 1300 Kcal, strežni del ekipe pa je meni postregel, priporočal vina in pripravil koktejl.


V četrtek, 7. aprila, EURES Slovenija organizira spletni zaposlitveni sejem Tourism Mobility Job Day 2016, ki bo potekal v okviru Evropskega dneva delodajalcev. Prijavite se zdaj in poiščite zaposlitev v Evropi. Spletni zaposlitveni dan v turizmu (Tourism Mobility Job Day 2016) je namenjen predvsem tistim, ki iščete zaposlitev na področju gostinstva, hotelirstva in turizma na Hrvaškem in na Malti, v Nemčiji, Avstriji, Sloveniji in tudi v drugih evropskih državah.