Študenti o šoliSrednja šola: Srednja šola Izola (bivša SGTŠ Izola)

Na VSŠGT Bled sem se vpisala zato, ker sem želela izpopolnit svoje znanje iz gastronomije (izbrala sem smer gostinstvo). Ravno to šolo sem izbrala zato, ker so mi jo priporočili vsi, ki sem jih povprašala za mnenje o študiju gostinstva.

Študij na VSŠGT Bled je nekaj posebnega. Zakaj? Veliko imamo praktičnega dela, organiziramo razne projekte (kot je podelitev diplom, božičkova pošta), pri izbirnem predmetu organiziramo mednarodno barmansko tekmovanje. Za vse tiste, ki si želijo opravljati praktično izobraževanje v tujini je tudi dobro poskrbljeno. Predavatelji so resnično zmeraj na razpolago, če nas zanima nekaj  več. Vsi, ki si želijo tekmovati imajo velike možnosti, da se dokažejo pri strokovnih predmetih. Najboljši so, s strani mentorjev, izbrani in zastopajo šolo na številnih mednarodnih tekmovanjih.

Sama sem sodelovala na kar nekaj tekmovanjih.

-    Marec 2016 Tekmovanje v Casargu, ekipno tekmovanje kuhinja, tretje mesto.
-    April 2016 GT Cup Bled: 4.mesto, slaščičarji
-    April 2016 Brač Biser Mora: ekipno tekmovanje, srebrno priznanje

-    Maj 2016: Kranjska Gora, razstava torte, zlato priznanje

Največja nagrada za vsakega zagnanega študenta je sodelovanje na letni konferenci AEHT. Letos je tekmovanje potekalo v Londonu. Sama sem tekmovala v kategoriji pastry in zmagala (zlata medalja).


Srednja šola: Srednja šola Izola

Sem Laura Brence Urh, študentka 2. letnika, program Gostinstvo in turizem ter članica Študentskega sveta. Predhodno sem zaključila Srednjo šolo Izola, program prav tako usmerjen v gostinstvo in turizem. Na VSŠGT sem se vpisala, ker sem želela poglobiti strokovno znanje, pridobiti nove izkušnje, se izučiti o managementu, vodenju ter iti v tujino. Do sedaj sem se udeležila barmanskega tekmovanja na Slovaškem in sejma Christmas in Europe, ki je letos potekal v Italiji. Izkušnje si nabiram tudi preko Šolske ekipe, ki pomaga različnim podjetjem, kot so Jezeršek, Viva catering, Postojnska jama, Union hotel, hotel Astoria ipd., na raznoraznih večjih in manjših dogodkih. Poleti sem, preko programa Erasmus, odšla na prakso v Nemčijo, kjer sem preživela 3 mesece. Torej, kot vidite, lahko na šoli pridobite paleto izkušenj. Kako široka bo, je odvisno samo od vas in vaših ambicij. Želim vam čim širšo in nadvse pisano paleto izkušenj, lepih trenutkov in nepozabnih spominov.


Srednja šola: Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana

Sem Anže Kastelic, študent Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled, smer gastronomija in prihajam iz Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani.

Na Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Bled sem se vpisal, ker me zanima barmanstvo in ker so tukaj najbolši predavatelji, ki nam omogočajo, da se naučimo vse kar nas zanima. Ker sem pokazal interes za mešanje koktajlov, me je šola peljala na Slovaško na Evropsko tekmovanje v mešanju koktajlov, kjer sem osvojil srebrno medaljo in je bila zelo zanimiva izkušnja. Šola nam lahko omogoči vse, le če pokažemo interes.

Zakaj izbrati prav to šolo? Ker se boste tukaj naučili vse kar vas zanima na področju gostinstva. Lahko boste potovali po celem svetu in se naučili veliko novih stvari. Na tej šoli študentje res uživamo, saj se vsak dan naučimo veliko poučnih stvari, ki nam bodo koristile v življenju.


Srednja šola: Ekonomska gimnazija in srednja šola v Radovljici.

Sem David Borojević, obiskoval sem Ekonomsko Gimnazijo in Srednjo Šolo v Radovljici.

Na VSŠGT Bled sem se vpisal z namenom, da bi v bodoče z pridobljenim znanjem in izkušnjami odprl in vodil svoj gostinski obrat.

Meni osebno so najbolj priljubljene šolske dejavnosti:
- Šolska ekipa: omogoča sodelovanje z znanimi podjetji pri različnih dogodkih, predčasno nabiranje ur za prakso in dobro plačilo.
- Tekmovanja: omogočajo potovanja v tujino, večdnevno ekskurzijo po tujini, pridobitev izkušenj na večih področij in zagotovljeno zmago.
- Šolski projekti: omogočajo boljšo medsebojno komunikacijo, sodelovanje, spoznavanje itd.

Prednosti študiranja na Bledu so: sama lokacija, pridobitev delovnih ponudb, pridobitev izkušenj.


Srednja šola: Gimnazija Piran

Na VSŠGT sem se vpisala zaradi mojih ambicij na področju gostinstva in menim, da je to šola, ki mi jih bo pomagala doseči. Tukaj se profesorji in ostali delavci šole res zavzamejo za študente in nam omogočajo, da resnično nadgrajujejo naše znanje iz področij, ki nas še posebej zanimajo. Na tej šoli študentje res nismo samo številke, ampak te večina profesorjev in delavcev šole pozna tudi po imenu ali vsaj na videz. Odličen aspekt študija tukaj je tudi šolska ekipa preko katere si lahko nabiramo neprecenjlive izkušnje, nova poznanstva in hkrati opravljamo praktično izobraževanje. Vsem, ki razmišljajo o vpisu bi svetovala, da to naredite tudi če ste bili prej "negostinci", šola vam bo res dala vse kar obljublja in še več.