Praktično izobrazevanje 2 (PRI 2)
- Koda dodatne sestavine
D 2Tip dodatne sestavine (obvezna/izbirna)
obveznaŠtudijsko leto izvajanja dodatne sestavine
1.Število kreditnih točk
10Splošni cilji
Splošni cilj predmeta je:
• opravljati dela na višji zahtevnostni ravni z občutkom za timsko delo,
• racionalno uporabljati surovine, druga sredstva in čas pri izvedbi storitev,
• pripravljati projekte o poslovanju in trženju hotelsko-turističnih podjetij z uporabo najnovejše tehnologije,
• uporabljati pridobljena teoretična in strokovna znanja in upoštevati varstvo pri delu ter sanitarno-tehnične predpise.Predmetno-specifične kompetence
V predmetu si študenti poleg generičnih pridobijo naslednje kompetence:
• zbiranje in analiziranje poslovnih informacij,
• obvladovanje procesov in poslovanja gostinskih in hotelskih podjetij ali njihovih oddelkov (kuhinja, strežba, F&B, nabava, skladišče, recepcija, prodaja),
• samostojno opravljanje zahtevnejših praktičnih storitev,
• komuniciranje na različnih nivojih z uporabo strokovne terminologije v več jezikih,
• izvajanje manj zahtevnih projektov v timu,
• vzdrževanje dobrih medsebojnih odnosov.Način izvajanja dodatne sestavine
Praktično izobraževanje je izvedbeno in vsebinsko prilagojeno kompetencam posameznega modula. Študent opravlja 320 ur samostojnega dela pod nadzorom mentorjev v šolskem hotelu ali podjetju, članu mreže podjetij za praktično izobraževanje.Pristopni pogoji
Pred začetkom opravljanja praktičnega izobraževanja študent opravi obveznosti, potrebne za izvajanje praktičnega izobraževanja:
• uspešno opravljen PRI 1,
• izpolni soglasje osebe za obveznost prijavljanja bolezni, ki se lahko prenašajo z delom,
• poda individualno izjavo o bolezenskih znakih.Načini preverjanja znanja
Prisotnost študenta na PRI je obvezna. Študent praktično izvede določeno storitev, jo zagovarja in odda pisno poročilo o opravljenem praktičnem izobraževanju.Priporočena literatura
– Ferjančič, R. S., Dokumentacija za praktično izobraževanje (za tekoče študijsko leto). Bled: Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem BledPredavateljica
Rožica Slavica FerjančičJezik poučevanja
Slovenski jezik