Projekt AWO – Pomoč pri pisanju zaključnih del

Po dveh letih dela – prevajanja in prilagajanja vsebin slovenskim razmeram – so na EPF tik pred zaključkom projekta AWO (Academic Writing Online), v katerega je bila fakulteta vključena kot partnerica v projektu Erasmus+. Projekt je bil namenjen študentom – predvsem takim, ki potrebujejo dodatno vodenje in vzpodbudo pri pisanju zaključnih del, ker ne najdejo dovolj (samo)motivacije ali pa se jim zdi zelo težko že sploh začeti z delom, ker prav ne vedo, kako se ga lotiti in izpeljati do konca, zato s tem odlašajo, odlašajo, odlašajo …

Projekt AWO zato v šestih korakih (šest modulov) študentke in študente varno vodi k cilju:
•         V prvem modulu izvejo, kako se naj lotijo dela: kako si naj izberejo mentorico/mentorja, kako si je smiselno izbrati temo, kako si naj delo organizirajo ipd.
•         Drugi modul vodi študentke in študente korak za korakom skozi pisanje dispozicije.
•         3. modul razloži, kako uporabljati knjižne in druge tiskane ter spletne vire.
•         V 4. modulu izvedo, katere so najpogostejše metode pri empiričnem raziskovanju.
•         5. modul je namenjen promociji samega sebe: kako predstaviti svoje delo na konferencah in kako objavljati članke ali poglavja v knjigah (modul je namenjen predvsem podiplomskim študentkam in študentom).
•         V 6. modulu pa se naučijo biti sami svoji trenerke/trenerji.

V vsakem modulu je tudi nekaj nalog/aktivnosti: če jih študentke/študenti redno izvajajo in jemljejo primere iz lastne naloge, bodo imeli ob zaključku 6. modula diplomsko delo napisano, sočasno pa bodo suvereno obvladali tehniko pisanja in bodo zelo dobro pripravljeni na nadaljevanje študija.

Projekt ima še 7. modul, ki pa je namenjen mentoricam/mentorjem: nekaj refleksij o vlogi mentorjev, o treh različnih načinih/vlogah, ki jih lahko izberemo pri delu s študentkami/študenti, o tem, kako se uspešno vživeti v študirajoče in njihov svet ter nekaj o učinkovitem komuniciranju s študentkami/študenti.

Celotno gradivo, ki ga spremljajo tudi preglednice in ilustracije, je na voljo brezplačno in si ga lahko zainteresirani prenesejo na računalnik s strani: http://awo.academy/si/.

Leave a reply