12. G&T Cup Bled – Mednarodno tekmovanje v barmanstvu za študente

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled:
12. G&T Cup Bled. Mednarodno tekmovanje v barmanstvu za študente.
Že 12. leto, tokrat s 16 tekmovalci!

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled, vedno deluje v skladu s svojim geslom “Z Bleda. Med zvezde”. Študenti Višje šole za gostinstvo in turizem Bled smo že 12. leto zapored organizirali mednarodno tekmovanje v mešanju pijač za študente z imenom G&T Cup Bled. Tekmovali so študenti iz 4 držav.

Tekmovanje je potekalo od 28. do 30. marca 2017 v šolskem Hotelu Astoria na Bledu. Tekmovali so v mešanju pijač na temo »Film«. Sodelovalo je 16 tekmovalcev iz Češke, Slovaške, Italije in Slovenije. Tekmovalci so poleg recepta predstavljali tudi zgodbo, skozi katero so na tekmovanju opisali svojo pijačo.

Namen tekmovanja je mednarodno sodelovanje študentov. Študenti se poleg tekmovanja še družijo, spoznavajo nove kulture in delijo znanje.

Tekmovanje so v celoti organizirali študenti VSŠGT Bled pod mentorstvom predavatelja mag. Petra Mihelčiča in Jožeta Zalarja.

Prvo mesto je zasedel Alessandro Governatori (I.I.S. A. Panzini di Senigallia, Italija), drugo mesto Tereza Švarcová (Hotelová škola Poděbrady, Češka), tretje mesto pa Sebastián Zima (Hotelová akadémia Prešov, Slovaška).

Podelili sta se nagradi za Best Performance (Andrii Obets) in Best Technical Work (Vito Zakrajšek Čahuk).

Tekmovanje so spremljali in ocenjevali priznani ter uveljavljeni barmani iz Slovenije (člani Društva barmanov Slovenije) in profesorji VSŠGT Bled.

Zahvaljujemo se podjetjem, brez katerih letošnjega tekmovanja ne bi mogli izpeljati: MABAT INT d.o.o., Steyer vina, Alpetour, Potovalna agencija d.o.o., Pivovarna Union, MR2 d.o.o. HP Inc., Šolski Hotel Astoria Bled, VSŠGT Bled.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate na uradni Facebook strani dogodka.

O dogodku tudi pri oddaji Svet na kanalu A

Leave a reply