14. barmansko tekmnovanje G&T CUP 2019

Študenti iz 8 držav so se na Bledu pomerili v tekmovanju za najboljšega barmana. Naloga ni bila lahka, mladi barmani so morali namreč namešati koktajl, ki se ujema z umetnino svetovno znanega slikarja.

Če ste se zadnjih nekaj dni vozili skozi Bled, vas je morda presenetil ogromen mešalnik pijač pri križišču za Ribno. Ta je mimoidoče opozarjal na 14. evropsko mladinsko barmansko tekmovanje G&T Cup Bled, ki so ga v celoti organizirali študentje tamkajšnje Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem. »Shakerje« oz. mešalnike pijač je stresalo 25 tekmovalk in tekmovalcev iz 8 evropskih držav, rdeča nit tekmovanja pa je bila tokrat povezava koktajlov z likovno umetnostjo.

“Naš glavni namen je bil spodbujanje kreativne plati mladih barmanov, da pomislijo malo izven okvirjev neke klasike in ustvarjajo nove zgodbe z dodano vrednostjo, ki so prenosljive v praktične primere prodaje na vsakodnevni ravni … Vsak koktajl je lahko odličen po okusu, izgleda lepo, a če nima neke dodane vrednosti, če nam ga nekdo ne predstavi, če ne poznamo ozadja, vrednost koktajla pade.” (Tilen Albreht, vodja tekmovanja)

Več o samem tekmovanju tudi na:

 

gtcup2

gtcup3

gtcup5

gtcup4

Foto: Boris Pretnar

Leave a reply