17. G&T Cup Bled 2023

Na 17. mladinskem barmanskem tekmovanju G&T CUP je sodelovalo 32 študentov iz 6 evropskih držav – Hrvaške, Avstrije, Nizozemske, Slovaške, Malte in Slovenije.

Tema letošnjega tekmovanja, ki poteka v okviru mednarodnega združenja evropskih hotelirskih in turističnih šol AEHT, je bila rože in dišavnice. VSŠ Bled sta zastopala študenta Nik Rebolj in Blagoja Antonovski.

Prva tri mesta so zasedli:

  • 1. mesto – Luke Cauchi (Institute Of Tourism Studies – ITS, Malta)
  • 2. mesto – Anja Šakota (Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Hrvaška)
  • 3. mesto – Annamária Baršayová (Hotelová akadémia, Prešov, Slovaška)

Preostale nagrade so osvojili:

  • Best school – Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor
  • Most sustainable cocktail – Ines Krleža, VŠGT Maribor
  • Best technical work – Shania Bouman, ALBEDA Horecacollege
  • Best cocktail name – Stella Tomić, Ugostiteljska škola Opatija
  • Most innovative cocktail – Ines Krleža, VŠGT Maribor
  • Best decoration – Shania Bouman, ALBEDA Horecacollege
  • Best presentation – Dianthe Paalvast, ALBEDA Horecacollege
  • Best theme – Annamária Baršayová, Hotelová akadémia, Prešov
  • Best sponsor drink – Catharina Philips, ROC Mondriaan

Iskrena zahvala sponzorjem G3Spirits, Društvu barmanov Slovenije, Zavodu za kulturo Bled, občini Bled, Turizmu Bled in restavraciji Šobec.

Posebna zahvala mentorjem projekta dr. Jožetu Zalarju, mag. Petru Mihelčiču, Tomažu Fartku, Zoranu Joziću, Katici Mikelj ter čestitke vsem tekmovalcem in ekipi študentov za organizacijo dogodka – Stana Nikčević (vodja projekta), Aneja Seražin (vodja tekmovanja), Anastasija Lekić in Nuša Mavrič  (vodji strežbe), Marko Stamenković in Suzana Kokalj (vodji kuhinje).

 

Leave a reply