5. mednarodni kongres o zdravilnih učinkih gozda na človeka

Med 18. in 21. septembrom je v Kranjski Gori potekal 5. mednarodni kongres o zdravilnih učinkih gozda na človeka, in sicer pod pokroviteljstvom ISFT in s sodelovanjem CPOEF, Gozdarskim inštitutom in VSŠ Bled.

Glavna koordinatorka kongresa je bila predavateljica dr. Darija Cvikl, pri izvedbi pa je sodelovala tudi ekipa študentov VSŠ Bled.

Kongres je omogočil edinstveno povezovalno izmenjavo med znanstveniki, raziskovalci in strokovnjaki z vsega sveta s področja gozdarstva, biomedicine, klimatologije, fitofarmacije in turizma, da bi pridobili dragoceno znanje o tem, kako storitve gozdnih ekosistemov prispevajo k zdravju in blaginji ljudi.

Poleg znanstvenih ugotovitev je bila želja predstaviti tudi strokovna orodja za izvajanje in vključevanje elementov za krepitev zdravja in inovativnega trajnostnega pristopa v turistično in javnozdravstveno prakso pod sloganom: “Zdravje je novo bogastvo”.

Globok poklon in ogromna zahvala gre občini Kranjska Gora in Jasna Chalet Resortu, ki sta se izkazala kot odlična gostitelja od prvega do zadnjega trenutka.

 

 

Leave a reply