8. mednarodno barmansko tekmovanje G&T cup 2013

Že osmo leto zapored je skupina študentov 2. letnika Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled, v sklopu organizacije AEHT in v sodelovanju z Barmansko zvezo Slovenije, pod mentorstvom g. Petra Mihelčiča, g. Jožeta Zalarja in g. Marijana Lebarja, pripravila tekmovanje ?GT Cup Bled 2013?. Tekmovanja, na katerem so se med  seboj pomerili  mladi barmani in barmanke v mešanju pijač, se je letošnje leto udeležilo šest šol iz petih držav: Češke, Slovaške, Italije, Hrvaške in Slovenije.  Tekmovalci so se med seboj pomerili v znanju s področja barmanstva, v sestavi recepture po konceptu ?Magic box-a?, pri katerem so sestavine nepoznane do prihoda in jih organizatorji razkrijejo na  samem kraju tekmovanja ter mešanju pijače ?Long drink? po prej izdelani recepturi.  Tekmovanje  je ocenjevalo pet sodnikov in sicer na podlagi tehničnega prikaza mešanja ter arome, okusa in izgleda koktajla.

Po najvišjih mestih so posegli naslednji tekmovalci iz treh različnih držav: prvo mesto si je primešal naš Gašper Zima (VSŠGT Bled, Slovenija), sledila pa sta mu Adam Glemba (HŠ Podebrady, Češka) z drugim mestom in Marina Vidan (TUŠ Split, Hrvaška) na tretjem mestu.

Marina Vidan je prejela tudi nagrado za najboljšo tehnično izvedbo samega mešanja pijače, BIC Ljubljana pa je bil proglašen za šolo z najboljšim skupnim rezultatom.

Vsem čestitamo in jim želimo še veliko takšnih uspehov.

Leave a reply