9. GT CUP – mednarodno tekmovanje barmanov

Na Bledu je 2. aprila 2014, v šolskem hotelu Astoria potekalo 9. mednarodno tekmovanje barmanov v mešanju barskih pijač, GT Cup. Letošnje barmansko tekmovanje je bilo nekaj posebnega, saj je prvič v zgodovini šolskih barmanskih tekmovanj, temeljilo na sodelovanju med barmanom in kuharjem.

Tako ni bilo pomembno samo to, da je barman naredil prvovrsten cocktail ampak je moral tudi kuhar pripraviti izvrsten finger food, ki je dopolnjeval cocktail.

Tekmovanja se je udeležilo 24 udeležencev iz šestih evropskih držav ( Češke, Slovaške, Avstrije, Portugalske, Hrvaške in Slovenije), ki so se nato pomerili med seboj.

Dvodnevno druženje in tekmovanje je potekalo v prijetnem vzdušju, tako, da so nastopajoči ?mojstri? obljubili, da se drugo leto z veseljem zopet odzovejo povabilu na dogodek, ki ga je letos zaznamovala predvsem dobra organizacija ter sproščenost vseh udeleženih. Fotogalerijo lahko najdete tukaj.

Prva tri mesta so si razdelile naslednje ekipe:

Prvo mesto / 1st place:
Varga Patrik, Hvizdakova Diana (Team 11) – Hotel academy Prešov, Slovaška

Drugo mesto / 2nd place:
Kateřina Vlčková, Daniel Calta (Team 1) – Hotel school Poděbrady, Češka

Tretje mesto / 3rd place
Aleš Padovnik, Lea Gašperšič (Team 6) – VSŠGT Bled, Slovenija

Po posameznih kategorijah so bili najboljši:

Best technical work BARMAN
Tina Benčič, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Hrvaška

Best technical work COOK
: Andrej Kamin, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Višja strokovna šola, Slovenija

Najboljši cocktail / Best cocktail
Varga Patrik, Hotel academy Prešov, Slovaška

Najboljši finger food / Best finger food
Hvizdakova Diana, Hotel academy Prešov, Slovaška

 

Leave a reply