Absolutni zmagovalci v Casargu v Italiji
Mednarodno tekmovanje »Fine Dining & Sustainability Cooking Contest 2022« je potekalo v Casargu v Italiji med 19. in 22. aprilom 2022.
Tekmovalo je 12 ekip iz 8 držav, absolutni zmagovalci tekmovanja pa so bili študentje VSŠ Bled.
Študentje Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled so na sedmem tekmovanju ob jezeru Lago di Como v Italiji osvojili absolutno prvo mesto in prejeli pokal za najboljšo pripravo jedi in strežbo.
Odlično ekipo so sestavljali študenti 2. letnika programa gostinstvo in turizem, in sicer Balša Mićković in Lazar Ičević v kuhinji, pod mentorstvom predavatelja Jožeta Zalarja, ter Marko Maraš in Urban Zibelnik v strežbi, pod mentorstvom inštruktorja Zorana Joziča in direktorja mag. Petra Mihelčiča.
Študenta Balša Mićković in Lazar Ičević sta prejela tudi prestižno nagrado za najboljšo glavno jed ter sladico.
Poleg odlične strežbe in organizacije dela v kuhinji, so morali tekmovalci upoštevati načelo trajnosti in t.i. »zero waste«.
Tekmovanje je organizirala hotelska šola »CFPA, Centro di formazione professionale alberghiero Casargo, pod okriljem lokalnega centra za poklicno izobraževanje »APAF, Agenzia Provinciale per le Attività Formative.
Čestitke študentom in mentorjem!
Več o tekmovanju tudi v italijanskih medijih:
- Casargo: in sfida le scuole alberghiere d’Europa (teleunica.com)
- Cucina di qualità e cocktail: la Slovenia vince il Contest, argento per gli alunni di Casargo (leccotoday.it)
Leave a reply