Aida Kadić

Vodja hotelov v Kranjski Gori, HIT Alpinea d.o.o., diplomantka Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled – 2000.

…in tako se je zgodilo. Po končani šoli sem postala turistična delavka, polna energije in z mislijo, da sem pripravljena na največje izzive. Učili so nas strokovnosti, profesionalnosti, etike, obnašanja, uslužnosti, mislila sem, da imam dovolj znanja in da me čaka uspešna kariera. Hitro sem pristala na realnih tleh, v svetu krutih ljudi, zavisti in nevoščljivosti. Redki so tisti, ki so me znali videti takšno, kot sem. Padec je bil boleč, zlasti zato, ker se ljudje bojijo mladega, neizkušenega kadra, ki bi naredil kaj drugače.


V življenju se moramo pobrati s tal in iti naprej. Premišljevala sem, ali je delo, ki ga opravljam, tisto, kar bom počela do konca življenja. Bom imela moč biti vsak dan prijazna, ustrežljiva, iznajdljiva. Zadovoljstvo gostov in moji sodelavci mi sporočajo, da sem izbrala pravi poklic. Moje poslanstvo v službi je, da osrečujem goste in sodelavcem nudim spoštovanje in podporo pri delu. V svojem poklicu uživam. Vsak dan je šola za mene in tako bo do konca življenja.

Močno se zavedam, da moja služba ne bi bila uspešna brez moje družine, ki me podpira in mi vedno stoji ob strani. Kot vsak človek, imam tudi jaz sanje. Sanje sežejo v svetovne hotele, kjer bi se učila modelov vodenja. Mogoče pa se mi sanje le uresničijo. To je majhen del mene, ki me povezuje s šolo, katera mi je dala temelje. Za ostalo se moram potruditi sama.

Leave a reply