Barbara Omerzel

Mladinska svetovalka v Društvu za delo z mladimi v stiski Žarek, diplomantka Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled 2018.

Za študij na VSŠ Bled sem se odločila leta 2006, predvsem iz razloga ker sem rada med ljudmi. S pričetkom študija na VSŠ Bled, sem takoj začutila občutek domačnosti. Pozitivno me je presenetil odnos med predavatelji in študenti, ki je bil precej bolj pristen kot drugod. Predavatelji so bili sproščeni, topli in vedno so nas spodbujali. Študenti pa smo stkali dobra prijateljstva in skupaj preživeli to čudovito študijsko obdobje, katerega se še danes radi spominjamo.

V spominu mi je najbolj ostalo obdobje, ko sva s sošolko odšli na praktično izobraževanje  v Rock hotel na Gibraltar. Ta izkušnja je v moje življenje prinesla dodatno širino, nova poznanstva, odkritja same sebe in uvid, kako poglobljeno znanje so nam predali predavatelji. Odločitev za študij se je izkazala za pravilno in krepitev pridobljenih veščin je dobilo svoje mesto.

Zaradi  priporočil in kompetenc, ki sem jih pridobila med študijem, sem takoj našla zaposlitev v gostinstvu in turizmu in v tem delu zelo uživala. Vzporedno z delom v gostinstvu in turizmu, pa sem kot prostovoljka pomagala v Društvu za delo z mladimi v stiski Žarek in za Naj prostovoljko leta 2008 dobila posebno priznanje, ki ga je podelil takratni predsednik republike dr. Danilo Türk na Gradu Brdo.

Leta 2009 sem se zaposlila v Društvu za delo z mladimi v stiski Žarek. Pri delu mladinske svetovalke so mi v veliko pomoč izkušnje, pridobljene veščine in znanje, ki sem ga pridobila v času študija. Hvaležna sem za vso osvojeno znanje, pridobljene izkušnje, spodbude in veliko lepih nepozabnih trenutkov na VSŠ Bled.

 

Leave a reply