Bili smo na svetovni turistični borzi v Berlinu

Študenti 1. in 2. letnika študijskih programov Gostinstvo in turizem ter Velnes smo se odpravili v Berlin na fakultativno ekskurzijo.

Vse skupaj se je začelo 7.3.2013 ob 6h zjutraj na Bledu. Vstopili smo na avtobus in se zapeljali proti letališču Marco Polo v Benetkah. Po 40 minutni zamudi letala smo ob 14.30 prispeli v glavno mesto Nemčije. Z javnim prevozom smo se odpravili proti našem hotelu Transit Loft. Tam smo se na hitro namestili, malo osvežili in nato odpravili proti Alexanderplatzu ter začeli raziskovati mesto. Najprej smo se odpravili na najbolj znano jed Berlina, Currywurst. S podzemno železnico smo se pripeljali do kioska Konnopke’s, ki ima že več kot 80 letno tradicijo v pripravi Currywursta. Ko smo se malo najedli, smo se odpravili proti postaji ZOO, znani po knjigi ?Mi, otroci s postaje ZOO?. Od tam smo se odpravili proti Kurfürstendammu, kjer smo si ogledali cerkev Gedächniskirche in se za tem odpravili proti veleblagovnici KaDeWe (Kaufhof des Westens). Utrujeni smo se vrnili v hotel. Tam so se nekateri odločili imeti miren večer, nekateri pa so se odpravili raziskovati mesto in njegovo nočno življenje.

Drugi dan smo se ob 7. uri odpravili na zajtrk. Nato smo se odpravili proti naši zbirni točki, to je Alexanderplatz (pod uro). Tam smo se dobili z vodnikom Klausom, ki nas je popeljal na vodeni peš ogled po Berlinu. Najprej smo si ogledali televizijski stolp, nato smo se odpravili proti Museumsinsel, to je otok, na katerem se nahajajo trije muzeji: Neues Museum, Pergamonmuseum in Altes Museum. Pot smo nadaljevali proti Checkpoint Charlie-ju, kjer smo naredili kratko pavzo. Po pavzi smo se odpravili proti spomeniku žrtvam holokavsta in potem nadaljevali proti Branderburškim vratom in od tam do parlamenta. Predavateljici sta nas pospremili nazaj do Potsdammer Platza. Od tam naprej smo oglede mesta nadaljevali vsak po svoje v manjših skupinicah. Nekateri so odšli v ?šoping?, nekateri pa na ogled mesta in njegovih znamenitosti. Zvečer smo se dobili v hotelu, kjer smo se malo ?podružili?. Zatem so nekateri odšli odkrivati nočne lepote mesta.

Zadnji dan Berlina smo se ob 9h ponovno dobili na Alexanderplatzu, od koder smo se takoj odpravili proti ITB-ju. Nekatere je borza tako fascinirala, da so tam preživeli skoraj cel dan, nekateri pa so preživeli na borzi samo nekaj ur. Nekaj stojnic je bilo zelo inovativno pripravljenih in so kar klicale po obiskovalcih. Po ogledu borze so sledili še zadnji nakupi in ogledi mesta. Nekateri so si šli ogledati celo kupolo v parlamentu, a jim jo je zagodel sneg. Zvečer smo se dobili v hotelu, kjer smo se ob kapljici rujnega poveselili do zgodnjih jutranjih ur.

Sledil je odhod proti domu. Z javnim prevozom smo se odpravili proti letališču Schönnefeld, kjer je zaradi snega imelo naše letalo uro in deset minut zamude. V popoldanskih urah smo pristali na beneškem letališču Marco Polo, kjer se nam je ponovno pripetila zamuda, saj so delavci na letališču očitno pozabili na našo prtljago. Po približno štirih urah vožnje smo prispeli na našo izhodiščno točko, Bled. Tam smo se poslovili in polni vtisov krenili vsak proti svojemu domu. 

Leave a reply