Blaž Pretnar

Regionalni vodja prodaje za Lidl Slovenija.

Najprej moram povedati, da Višja šola za turizem in gostinstvo Bled ni bila moja prva odločitev za študij. Najprej sem se odločil za nekaj popolnoma drugega – informatiko.

Ne glede na to, da sem študiral nekaj drugega sem dodatni denar služil predvsem v turističnih panogah in pri tem neznansko užival. Ko sem se naposled le odločil, da bom namesto v informatiki kariero gradil v turizmu je bila Višja šola za gostinstvo in turizem res prava izbira.

Najbolj sem si zapomnil dejstvo, koliko različnih možnosti in priložnosti ponuja in koliko različnih  praktičnih in teoretičnih izkušenj sem pridobil v zelo kratkem času. Na šoli so nas učili vse od komunikacije, ekonomije, statistike, managementa in še mnogih drugih veščin, ki jih danes dnevno uporabljam v poslovnem svetu na mojem delavnem mestu.
Ko sedaj pogledam nazaj si mislim, da bi lahko vse ponujeno še bolje izkoristil, se še bolj angažiral in že tekom študija razvil še kakšno veščino, ki mi jo je zares uspelo šele kasneje v karieri, ko stvari postanejo bolj resne in uspehi in napake nosijo večjo težo. Vsekakor ta šola ponuja veliko, vendar če človek nima velike želje in veselja do dela v turizmu, vam tudi najboljša šola ne svetu ne bo prinesla uspeha. Včasih so rekli, da se vsak dan naučiš nekaj novega, vendar bi za svet v katerem živimo danes, morali uporabiti množino, saj se sam še danes vsak dan naučim več stvari in posledično je širina znanj in interdisciplinarnost programov, ki jih ponuja ta šola res dober temelj za izgradnjo nekaj velikega.

Leave a reply