Božič v Evropi
Udeleženci prireditve iz 20 šol iz 14- ih držav so predstavljali svoje običaje in navade ob Božiču, predvsem pa svoje tradicionalne božične kulinarične dobrote. Navada je, da vsaka šola postavi in okrasi svojo stojnico, pripravi praznični pogrinjek ter ponudi prigrizke in pijačo. Zelo pomemben je tako imenovani »Evropski bife«, kjer vsaka država pripravi hrano, tipično za božično večerjo. Naša šola je pripravila joto, svinjsko pečenko, pražen krompir in potico.
Obvezen del prireditve je vedno kulturni program, kjer se udeleženci predstavijo bodisi kot igralci, pevci, plesalci, vsi v nekem božičnem vzdušju. Naši štirje študenti, Tamara Trček, Natalija Šuštar, Saša Žerjal in Karlo Ajderič so pripravili spretnostni ples s klobuki, v katerem so plesalci tekmovali v prestavljanju klobukov z ene glave na drugo. Seveda so na ples povabili tudi udeležence drugih držav, ta najvišje in najmanjše, kar je sprožalo glasen smeh v dvorani SOŠ technickej oz. Srednje tehnične poklicne šole.
Že sedaj pa se lahko začnemo pripravljati na naslednji Božič v Evropi, ki bo prihodnje leto v Luxembourgu…
Leave a reply