Denis Krajnc vice prvak v restavracijski strežbi na tekmovanju Olivier Roellinger 2021
Študent programa Gostinstvo in turizem Denis Krajnc je na prestižnem tekmovanju Olivier Roellinger 2021, v Dinardu v Franciji, med izbranimi študenti Evrope, odlično zastopal VSŠ Bled in Slovenijo ter osvojil drugo mesto.
Mednarodno kulinarično tekmovanje poteka v sklopu projekta Ethic Ocean, ki ga organizira Olivier Roellinger. Vodilo tekmovanja je ohranjanje redkih vrst rib v svetovnih morjih ter ohranjanje morij in oceanov.
Denis Krajnc je tekmoval pod mentorstvom direktorja Petra Mihelčiča in Zorana Jozića. Zahvala gre tudi predavateljici Cilki Demšar za pomoč pri pripravah komunikacije v angleškem jeziku in upokojenemu predavatelju Marijanu Lebarju za nasvete in motivacijo.
Denis Krajnc je impresioniral francosko žirijo z bohinjsko zlatovčico iz bohinjske ribogojnice Zupan. Žirijo je prepričal s svojim nastopom in prepričljivo predstavitvijo o lokalni uporabi rib in s tem promoviral šolo in Slovenijo kot evropsko gastronomsko regijo.
Čestitamo!
Leave a reply