Evropski dan jezikov – 26. 9. 2018 od 10.00 – 13.00

Tudi letos bomo skupaj s Srednjo šolo Jesenice in Gimnazijo Jesenice sodelovali v akciji »Pogovori se z menoj«, s katero želimo obeležiti jezikovno pestrost Evrope in poudariti pomen učenja tujih jezikov. »Z vsakim novim jezikom, ki ga govoriš, živiš novo življenje. Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat.« Češki pregovor je eden od sloganov evropskega dneva jezikov, ki mu bomo  posvetili akcijo.

Odpravili se bomo do jezera in se s turisti in občani pogovarjali v tujih jezikih, ki bodo označeni na majicah, ki jih bomo nosili.

Ena od lanskih udeleženk je povedala: »Srečali smo turiste iz Kanade, Velike Britanije, Južne Koreje, Madžarske, Kitajske, Havajev, Turčije, Nemčije, Indije, ZDA, Japonske, Mehike, Prekmurja… Tri ure so minile kot bi mignil in kljub sivemu vremenu so naše barvaste majice ustvarjale živahno vzdušje. Naši sogovorniki so od nas odhajali z nasmehom na obrazu, mi pa tudi nismo ostali ravnodušni. To je bila izkušnja, ki bi jo vsi z veseljem še kdaj ponovili«.

Vabimo vas, da se akcije udeležite. Dobili se bomo v sredo, 26. 9. 2018 ob 9.45 v avli šole. Prosimo, da udeležbo potrdite do ponedeljka, 24. 9. do 12.00 na cilka.demsar@vgs-bled.si

Leave a reply