Gostujoče predavanje, 1.letniki GT PSV, 14.01.2019, udeležba obvezna

Miha Godec je profesionalni fotograf in intermedijski umetnik. Na predavanju virtualna transformacija v turizmu bo študentom predstavil svoje komercialno in umetniško ustvarjanje na področju novih medijev.

Miha Godec sodeluje s slovenskimi oglaševalnimi agencijami, ki za znane blagovne znamke ustvarjajo vizualne vsebine za socialna omrežja (Facebook in Instagram). Predstavil bo virtualno in agmentirano resničnost ter kako nam le-ta lahko služi v prihodnosti turizma. Na koncu predavanja bomo skupaj naredili sferično fotografijo in si jo ogledali v virtualni resničnosti.

Miha Godec (SI) //godec-photography.com// je leta 2014 diplomiral na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici (UNG AU) in začel svojo profesionalno pot kot fotograf. Tekom študija je izpopolnjeval svoje znanje na portugalski šoli ESAD (College of Art and Design). Avtor ima za seboj veliko fotografskih in novo medijskih razstav, tako doma kot v tujini. Kot profesionalni zunanji sodelavec UNG AU vodi delavnice oz. predava na dodiplomski stopnji, smer fotografija. Sodeluje z Zavodom Kersnikova in kot mentor predaja naprej znanje v okviru programa Rampa lab. Samostojno izvaja znanstveno umetniške delavnice, kot so DIY Mikroskopija in DIY filter za vodo. Umetniško pot nadaljuje na magistrskem študiju na UNG AU z raziskovanjem novih medijev, bolj natančno 360 fotografijo in VR (virtualna resničnost) v povezavi z umetnostjo, znanostjo in ekologijo. Oktobra 2017 je od MFRU prejel finančno nagrado za produkcijo novega študentskega dela. Delo »Palingenesis of Fluvial dialects in Anthropocene Epoch« je bilo razstavljeno na Pixxelpoint festivalu, izbrano za umetniški inkubator na festivalu Black Clinic in bilo tudi razstavljeno v Zagrebu. Godec posveča veliko pozornosti razvoju novih projektov, ki odpirajo transhumanistični diskurz znotraj poglavij in se dotikajo živih organizmov ter ekosistemov v povezavi s tehnološkim napredkom ter kako nam lahko to znanje pomaga, da preživimo oz. razumemo antropoceno dobo.

miha godec

Leave a reply