Klavdija Hribar

Vodja animacije v Termah Snovik, diplomantka Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled – 2019.

Tekom  srednješolskega izobraževanja na kamniški gimnaziji sem si kot dijakinja med vikendi in počitnicami prve delovne izkušnje nabirala  v bližnjem turističnem podjetju. Pri opravljanju del na različnih oddelkih sem prepoznala veselje do dela z ljudmi in željo po aktivnemu načina življenja. Združitev obojega mi je predstavljal vpis na VSŠ Bled –  program velnes, ki je vključeval vsa potrebna teoretična in praktična znanja za uspešno organiziranje v velneški dejavnosti.

Šola je, poleg raznovrstnega predmetnika, ponujala ogromno možnosti sodelovanja v različnih projektih, kjer sem pridobljena znanja še nadgrajevala. S sošolci nas je povezovala podobna mladostniška zagnanost po odkrivanju novih znanj in razvoju poslovnih idej, pri katerih so nam oporo nudili predavatelji. Slednji so z njihovo profesionalnostjo, dostopnostjo in bogatimi izkušnjami iz prakse, tisto, kar mi je šolanje na Bledu zagotovo ohranilo v lepem spominu.

Vedoželjnost in prizadevnost se na VSŠ Bled ceni in opazi, v spodbudo temu se, na primer, vsako leto študenti/ke drugega letnika potegujejo za naslov Naj študenta/ke leta na programu Gostinstvo in turizem ter programu Velnes. Ta čast je doletela tudi mene, kot lepa nagrada za uspešno izpeljavo več projektov, ki sem jih izvedla ob pomoči sošolcev.

Pridobljena znanja in izkušnje sedaj vsakodnevno uporabljam na službenem področju, se pa moje izobraževanje še ni zaključilo, saj me je po diplomi nenehna žeja po konstantnem učenju gnala k nadaljevanju študija na področju Managementa turističnih podjetij. Kot kaže bom lahko šolske klopi zasedala še prihodnjih nekaj let.

V današnjem času konstantnih sprememb je neprestano pridobivanje novih znanj in spretnosti nujno za uspešno delovanje. Vse to VSŠ Bled zagotovo ponuja, na vas pa je, da to sprejmete z odprtimi rokami. Srečno!

Leave a reply