Mateja Golja

Pomočnica izvršnega direktorja Hit Alpinee, diplomantka Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled – 1998

Zelo sem ponosna, da sem prva diplomatka VSŠGT Bled, da sem pridobila številne izkušnje že na Bledu.

Že v srednji turistični šoli v Radovljici sem ugotovila, da želim študirati turizem in hotelirstvo, zato sem bila zelo vesela, da se je na Bledu odprla Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem, kjer sem lahko takoj nadaljevala svoje izobraževanje.

Na Bledu sem v dveh letih prejela ogromno novega znanja, izkušenj, poznanstev, veliko novih prijateljev. Vsi profesorji so mi ostali v izredno pozitivnem spominu. Če danes pogledam nazaj, so bili tuji jeziki vedno izziv, vendar so ključ komuniciranja v turizmu. Tukaj sem lahko le vesela številnih povpraševanj in ponudb, ki smo jih morali napisati pri nemščini in italijanščini, kajti te mi še danes pridejo prav.
Poleg teorije in tujih jezikov menim, da je ključnega pomena tudi praktično izobraževanje.

Sama sem v prvem letniku delala svojo prakso v hotelu Kompas na Bledu, na recepciji ter v prodajni službi, drugo leto pa na Turizmu Bled. Obe izkušnji sta bili zelo zanimivi, vendar sem vedela, da je hotelirstvo moje področje, kjer želim delati v prihodnje. V hotelirstvu pa je zelo pomembno, da poznamo vse oddelke, zato so bile osnove strežbe in kuharstva zelo dobrodošle, tudi organizacija dogodkov, saj smo na koncu leta izpeljali prvo prireditev Gala Bled 98, kjer je kar nekaj sošolcev tudi diplomiralo. Vse te izkušnje so mi pomagale pri kasnejšem delu. Izredno pomembna je bila tudi vloga mentorjev, ki so mi zaupali enake delovne naloge kot redno zaposlenim. V obeh primerih sem po končani praksi opravljala tudi počitniško delo, da sem si pridobila čim večje število izkušenj.

Med nadaljevanjem študija hotelirstva sem začela delati na Slovenski turistični organizaciji, pri pripravi Slovenske turistične borze – SIW (najbolj pomemben turistično poslovni dogodek v Sloveniji še danes). Delo je bilo izredno zanimivo in raznoliko, že prvo sem pomagala ekipi pri namestitvi, letalskih prevozih, transferjih,  tako sem spoznala 200 agentov iz 20 držav, ki so prišli na dogodek. Na STO sem delala še 3 Slovenske turistične borze in vsaka naslednja je bila večja, zahtevnejša in boljša. Je pa to bila ena najboljših izkušenj. Veliko sem sodelovala tudi pri pripravi workshopov, dogodkov, sejmov, borz.

Nato pa je sledilo povabilo nazaj na Bled, za vodenje prodajne službe v hotelu Kompas na Bledu. V istem hotelu kjer sem pred 6 leti opravljala praktično izobraževanje.
Kariero sem nato nadaljevala v Sportini group, kjer sem opravljala delo direktorice prodaje 4 hotelov (Sportina Turizem).

Po 9 letih dela sem se odločila za nov izziv v Kranjski Gori, kjer sem pomočnica izvršnega direktorja Hit Alpinee.  Tukaj sem sedaj dobro leto in lahko le rečem, da so mi popolnoma vse izkušnje prišle zelo prav. Delam v podjetju, kjer je 250 zaposlenih, kjer imamo 5 hotelov, ogromno športnih dogodkov in veliko izzivov.

Če moram izpostaviti kakšen dosežek na katerega sem ponosna v Kranjski Gori, bi izpostavila 1. Mednarodni kulinarični festival, katerega smo z ekipo odlično izpeljali in pa Svetovni pokal smučarjev invalidov, kjer je bilo naše podjetje glavni organizator.
Hkrati pa lahko rečem, da toliko vrhunskih športnikov, kot sem jih srečala v enem letu v Kranjski Gori težko srečaš še kje drugje v Sloveniji.

Leave a reply