Nejc Česen

Receptor v podjetju Kamp Zlatorog d.o.o., diplomant Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled – 2018.

Moja zgodba na Višji strokovni šoli se je odvila v malenkost drugačnem kronološkem zaporedju kot bi morda pričakovali.

Kot povprečen študent sem tudi sam kolebal med dvema študijema. Pri tem se preprosto nisem mogel odločiti kateri od teh je tisti, s katerim bi pisal svojo zgodbo.

Prvi letnik VSŠ Bled sem uspešno zaključil, zaradi želje po preizkusu nečesa drugačnega, pa sem se po končanem prvem letniku vpisal na Pedagoško fakulteto v Ljubljani.
V tem letu sem se naučil veliko novih stvari, ob enem pa prišel do spoznanja, da mi je turizem bolj pisan na kožo kot sem domneval.
Leto kasneje sem se tako vrnil na Bled in s pomočjo predavateljev in v najboljšem pomenu besede mentorjev, tudi uspešno zaključil svoj študij.

Po študiju sem se zaposlil pri podjetju v katerem sem opravljal svoje praktično izobraževanje – podjetje Kamp Zlatorog d.o.o, v okviru katerega zadovoljno delam kot receptor že 4. leto.

Poleg vsega teoretičnega znanja, je po mojem mnenju ena izmed dveh večjih prednosti, ki jih ponuja VSŠ Bled, velik poudarek na praktičnem izobraževanju. Pri tem ne govorim le o končni 320 urni ”praksi” v podjetju, pač pa o vseh vajah, gostujočih predavanjih, projektih, ki jih izvajajo študenti ob budnem mentorstvu najboljših predavateljev. Pri projektih lahko študentje vsa svoja teoretična in praktična znanja ter svojo osebno noto usmerijo v izvedbo projekta za dejanskega naročnika.

Študij na VSŠ Bled sem doživljal kot zadnji košček mozaika –  vzgoja za življenje in pravilno usmerjanje sposobnosti, volja in veselje do dela za opravljanje svojega poklica.

Delo v turizmu je marsikdaj vse prej kot lahko, vendar če ga opravljaš s srcem je to vsekakor eden izmed najlepših in najbolj zanimivih poklicev.

Leave a reply