
Od odpadka do vrednosti – skupaj gradimo krožno gospodarstvo
V petek, 24. oktobra 2025, od 10.00 do 14.00, bo v šolskem hotelu Astoria na Bledu potekal dogodek KROŽNI PREMIK: Od odpadka do vrednosti – skupaj gradimo krožno gospodarstvo.
Dogodek, ki ga organizirata BSC Kranj in Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled, bo predstavil rezultate dveh evropskih projektov – CEFOODCYCLE in CIREVALC, ki prinašata konkretne rešitve za zmanjševanje odpadne hrane, razvoj trajnostne embalaže in nove modele krožnega poslovanja v gostinstvu in turizmu.
Med zanimivejšimi predstavitvami v živo bodo: FlyUpCycle – od kruha do beljakovin, inovacija, kjer ličinke črne vojaške muhe pretvarjajo živilske odpadke v krmo za ribe in plazilce, embalaža iz micelija gob in žagovine ali slame, usnje iz jabolčnih odpadkov, milo iz kavnih usedlin, posodice iz odvečnega testa ter druge krožne rešitve, razvite v okviru projektov.
V programu pričakujemo tudi udeležbo predstavnikov ministrstev in video nagovor chefa Uroša Štefelina (Hiša Linhart), ambasadorja trajnostne kulinarike in prejemnika nagrade CEFOODCYCLE AWARD.
Dogodek se bo zaključil z zero-waste kosilom, ki bo dokazalo, da je trajnost lahko tudi okusna.
Več o programu najdete na tej povezavi.
Udeležba je brezplačna, vendar je obvezna predhodna prijava.
Prijavite se do 20. oktobra 2025 preko obrazca: PRIJAVA NA DOGODEK.
Veseli bomo, če si boste vzeli čas in se nam pridružili.
Ekipa BSC Kranj in VSŠ Bled
Dogodek organizira BSC Kranj v sodelovanju z Višjo strokovno šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled v okviru projektov CEFOODCYCLE in CIREVALC, ki ju sofinancirata programa Interreg Alpine Space in Interreg Central Europe.
Leave a reply