Odlični nastopi na Eurocupu 2019 na Slovaškem

Študenti VSŠ Bled so odlično zastopali šolo na Eurocupu 2019 v Prešovu na Slovaškem.

Študentke 1. letnika: Mojca Raj in Tjaša Bergant ter študenti 2. letnika: Tilen Jurič, Kristina Požun in Marko Hiršel so se udeležili 27. barista in barmanskega tekmovanja EUROCUP Prešov na Slovaškem, ki je potekalo od 22. do 25. 10. 2019.

Kristina Požun se je udeležila tekmovanja barista in osvojila 8. mesto med 11. udeleženci na tekmovanju. Na tekmovanju so morali vsi tekmovalci pripraviti 4 espresse, 4 cappuccine in 4 lastne kreacije.

Tilen Jurič, Marko Hiršel, Tjaša Bergant in Mojca Raj pa so tekmovali na barmanskem področju, katero je potekalo v dveh kategorijah: Barmanova izbira “Bartenders choice” in pa domišljijske brezalkoholne mešane pijače “FANCY NON-ALCOHOLIC DRINK”. Tekmovanja se je udeležilo 30 ekip iz petih različnih držav (Slovaška, Slovenija, Češka republika, Ukrajina in Litva). Ekipi sta se pripravljali pod mentorstvom mag. Petra Mihelčiča in Marijana Lebarja.

Tudi letos so osvojili dobre rezultate. Tilen Jurič je prejel srebrno priznanje in srebrno medaljo, Marko Hiršel pa bronasto priznanje in bronasto medaljo. Mojca Raj in Tjaša Bergant pa sta prijeli bronasto priznanje in bronasto medaljo.

Iskrene čestitke študentom in mentorjem!

Leave a reply