Peka kruha je izziv tudi za mlade – uspešno sodelovanje treh šol na Historialu v Škofji Loki

V soboto, 3. junija 2023 je v Škofji Loki med 10.00 in 22.00 potekal eden največjih turističnih dogodkov na Loškem, Historial – Plac kruha, piva in rokodelskih doživetij. Nosilna tema letošnjega Historiala je bila kulinarika s poudarkom na kruhu in pivu, ki imata v Škofji Loki večstoletno tradicijo. Na Historialu so se s svojimi izdelki in znanjem na skupni stojnici predstavile tri šole Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled, Biotehniški center Naklo in Srednja gostinska in turistična šola Radovljica. Študent naše šole Nik Rebolj je pod mentorstvom Katice Mikelj navdušil obiskovalce s pripravo kruha iz pirine moke s kmetije Punčar in temnega piva Čatež Kraft pivovarne Lintvern ter ga poimenoval »Dvakrat pirast kruh«. Davor Družinec (Srednja gostinska in turistična šola), Tatjana Šubic (BC Naklo in VSŠ Bled) in Katica Mikelj (VSŠ Bled) pa so obiskovalcem odgovarjali na vprašanja, kako se lotiti peke kruha, kako biti pri tem inovativen in zakaj je peka kruha izziv za mlade.

Leave a reply