Po poteh Arnolda Riklija

V sredo, 26.10.2022, smo se študentje 2. letnika programa velnes pri predmetu Oblikovanje in trženje velneških proizvodov odpravili na krajši pohod na Stražo Bled, kjer je označena pot v sklopu Riklijevih poti.

Preden smo se odpravili na pot, smo si na telefon namestili aplikacijo A Rikli, s katero smo si pomagali skozi celoten pohod. Pot smo začeli pri naši šoli in jo nadaljevali proti jezeru, kjer smo se ustavili pri prvi Riklijevi tabli, kjer smo s pomočjo aplikacije skenirali  različne QR kode, ki so nam razkrile nove zanimivosti o gospodu Rikliju. Naši sošolki vodički sta nas vodili čez celo pot in nam pri vsaki tabli, kaj novega povedali.

 

Tako smo ob jezeru odšli proti začetku poti do Straže, kjer smo naredili nekaj Riklijevih vaj, po priporočilu aplikacije. Dobro smo se raztegnili in poizkusili tudi poseben Riklijev počep, ki je malce drugačen od navadnega, prav tako pa smo se preizkusili v t.i. vaji lastovka.

Čakala nas je malce strmejša pot do razgledne točke, kjer smo si malce oddahnili.

Sledil je ogled spomenika, ki so ga gospodu Rikliju v spomin postavili njegovi otroci.

Še par minut, in že smo zagledali sankaško stezo, kar je pomenilo, da smo že pri vrhu.

Seveda, pa nismo mogli brez nasmejane skupinske fotografije z vrha Straže.

Sledil je še kratek kviz z nekaj zanimivostmi o Arnoldu Rikliju, ki smo jih slišali med potjo in nato povratek nazaj.

Lep sončen dan smo izkoristili za krajši pohod in to povezali še z zanimivimi vsebinami o gospodu Rikliju, ki je bil in še je pomemben mož Bleda ter se s tem držali načela »prijetno s koristnim«.

Pripravila: Gaja Slapar

 

Leave a reply