Pogled v zakulisje gostinstva

Študenti programa GT so se 6. novembra 2024 udeležili dogodka – dan odprtih vrat »Zakulisje gostinskega poklica«, ki ga je organiziralo podjetje Jezeršek gostinstvo v sodelovanju z ekipo Bahrain Victorious, Turizmom Ljubljana, podjetjem OsterRob in Koželj, Hiša dobrih vin. Cilj dogodka je bil mladim približati gostinski poklic in pokazati, kako raznovrsten, ustvarjalen in pomemben je svet gostinstva.

Študenti so si ogledali in se preizkusili v znanju na različnih postajah. Tako so podrobneje spoznali delovanje profesionalnih kuhinj, logistiko catering dogodkov, pripravo jedilnikov za profesionalne športnike in pomen prehrane v vrhunskem športu.

S kuharskimi mojstri so se pomerili v zanimivih kulinaričnih izzivih, kot so prepoznavanje različnih kosov mesa, razlikovanje med mokrim in suhim zorenjem ter poznavanje različnih tehnik rezanja.
V mobilni kuhinji ekipe Bahrain Victorious, so dobili vpogled v načrtovanje in pripravo prehrane za vrhunske kolesarje.

Podjetje OsterRob je študente seznanil z vrhunskimi japonskimi noži, s pomembnostjo ostrega kuhinjskega noža in njegovim vplivom na hrano ter tehnikami brušenja.

Dan odprtih vrat je mladim ponudil celovit vpogled v raznolikost gostinskega poklica, ki združuje vrhunske standarde kakovosti, trajnost in tehnološki razvoj.

 

Leave a reply