Polona Drvoderić

E-potovanja, podpora in pomoč strankam, diplomantka Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled 2015.

Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem sem začela obiskovati leta 2011.  Sama prednost šole vidim tem, da je veliko poudarka na prakičnem pouku, kjer se pridobiva znanje v recepciji, strežbi ter kuhinji. Seveda, so tu tudi ostali predmeti, kjer se pili znanje tujih jezikov, kulturne dediščine, poslovanja v turizmu, uporaba receptorskega programa, in še marsikaj povezanega s turizmom.

Izmed vseh dogodkov, na katerih smo v sklopu »projektnega dela« sodelovali kot študenti drugega letnika je bilo kar odmevnih. Najbolj mi je ostal v spominu projekt  »Otvoritev šolskega hotela Astoria po prenovi«, kjer sem opravljala funkcijo vodja projekta. Tega dogodka so se udeležili visoki gostje, med drugimi tudi predsednik države. Moram reči, da je bil to dogodek, pri katerem sem tudi pridobila največ izkušenj glede organizacije.

Kot drugi pomembni dogodek pa izpostavila organizacijo »barmanskega tekmovanja –  G&T Cup« kjer sem bila vodja animacije. Med opravljanjem šolanja sem opravila tudi licenco za lokalnega turističnega vodnika.

Še pred koncem šolanja, sem se za šest mesecev odpravila na Novo Zelandijo, kar je nepozabna življenjska  izkušnja. Med potovanjem sem tudi zaključevala s pisanjem diplomske naloge z naslovom »Pomen metal festivala Tolmin in njegovo okolico«.

Po končani šoli me je pot zanesla še v nadaljnje izobraževane na področju turizma.  Leto in pol sem preživela na Nizozmskem, v Haagu, kjer sem delala v turistični agenciji, specializirani za počitnice v Sloveniji. Predvsem sem iskala lokalne ponudnike namestitev in pa doživetij. Sodelovala sem tudi na pomembnih nizozemskih turističnih sejmih, kjer sem predstavljala Slovenijo. Najpomembnejši in eden večjih turističnih sejmov v Evropi je Vakantiebeurs v Utrechtu.

V prvi polovici leta 2019 me je pot zanesla v letalsko industrijo, kje sem spoznala delo večine letalskih družb in se podučila o tem na kaj biti pazljiv pri nakupu letalskih vozovnic, kako reagirati pri nenavadnih odpovedih letov in na splošno vse, kar je povezano z industrijo samo. Opravila sem tudi izobraževalni tečaj v sklopu službe v Los Angelesu.

V sklopu šolanja sem spoznala veliko ljudi in z nekatermimi imam še vedno stike. Šola je definitivno pustila pečat na moji osebni in karierni poti. Vedno, kadar grem mimo stavbe, se ustavim, pogledam in se spomnim časov, ki sem jih preživela tam. Bilo je lepo.

Leave a reply