Ponosni na študentko

VSŠ Bled se že nekaj let trudi približati študentom s posebnimi potrebami. V ta namen so se povezali z organizacijami (Center Iris), ki skrbijo za mlade s posebnimi potrebami, ki so predavateljem VSŠ Bled pripravili predavanja za pridobitev dodatnih znanj pri pomoči študentom s posebnimi potrebami pri študiju. V zadnjih nekaj letih se je vpisalo na VSŠ Bled nekaj študentov s posebnimi potrebami. Večina se je zelo dobro vključila v izobraževalni proces in kar nekaj med njimi je že uspešno diplomiralo.

Med zadnjimi je pred dnevi uspešno zaključila svoj študij tudi Mihaela Rojht, slepo dekle iz Moravcev v Slovenskih goricah, ki je v času študija bivala v šolskem hotelu Astoria. Uspešno in v rednem roku zaključen študij s povprečno oceno 9,6  je z odliko potrdila tudi s svojim diplomskim delom z naslovom Glasba kot terapevtsko sredstvo pri osebah s posebnimi potrebami, ki ga je zagovarjala pred komisijo, v kateri so bili ob mentorici  doc. dr. Slavki Gojčič še Iztok Sila in predsednik mag. Peter Mihelčič.

V času študija je skupaj z ostalimi soštudenti pridobivala dodatna znanja in veščine masiranja in je tik pred pridobitvijo certifikata NPK maserke.  Vsa dodatno pridobljena znanja in veščine ji bodo v korist, ko bo iskala zaposlitev na trgu dela. Seveda pa Mihaela ni edina študentka s posebnimi potrebami, kar nekaj ji uspešno sledi.

 

 

 

 

Leave a reply