Poslovni zajtrk na Bledu

Ekipa študentov 2. letnika GT in 1. letnika VEL, pod mentorstvom predavateljice Darije Cvikl , je v šolskem hotelu Astoria 26. 10. 2021, uspešno organizirala in izvedla karierni dan pod nazivom ”Poslovni zajtrk na Bledu”.

24 delodajalcev je opravilo poslovne razgovore z 120 študenti smeri turizem, gostinstvo in velnes. Dogodek so spremljale TV hiše in regionalni časniki, kakor tudi častni gostje: mag. Katja Dovžak,  MIZŠ, župan občine Bled g. Janez Fajfar in predstavniki skupnosti VSŠ.

Po 90 sekundnem pitchmentu so se v razgovorih 1 na 1 povezali študentje in delodajalci ter dorekli izvedbo PRI, ponekod pa tudi zaposlitvene priložnosti. Svoje karierne poti so predstavili 3 študentje in sicer: Gregor Potočnik, vodja protokolarne kuhinje na JGZ Brdo, vila Bled ter Tilen Jurič in Urban Lukan, oba Chef de Rang v hiši Franko.

Pri organizaciji dogodka so sodelovali študentje 2. letnika GT in 1. letnika Velnes, pod mentorstvom predavateljice Darije Cvikl.  Študenti predmeta Organizacija gostinskih dogodkov pod mentorstvom Jožeta Zalarja in Mateje Seničak pa so za udeležence pripravili lokalni zajtrk.

 

Leave a reply