Projekt Vzemi si čas za nas

Študentje treh višjih strokovnih šol (Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled, BIC Ljubljana, Višja strokovna šola,  in Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor) smo v študijskem letu 2022/2023 že tretjič strnili moči v solidarnostnem projektu z naslovom Vzemi si čas za nas, kjer predstavljamo spregledane delavce v turizmu.

V sredo, 5. aprila 2023 v vseh treh mestih pripravljamo tudi fotografsko razstavo, kjer v kratkih filmskih odsekih delavci v turizmu pripovedujejo in pokažejo, kakšna doživetja ustvarjajo za svoje goste. Projekt Vzemi si čas za nas je del nacionalne turistične kampanje za dvig ugleda poklicem v gostinstvu in turizmu, ki poteka pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO).

Namen projekta Vzemi si čas za nas je ozavestiti širšo javnost o pomenu zaposlenih v turizmu, ki so spregledani in premalo izpostavljeni ter jim tako izkazati hvaležnost za njihovo nepogrešljivo delo v turizmu. Pri tem že od januarja dalje predstavljamo njihova doživetja iz delovnih okolij v obliki fotografij in filmov na družbenih omrežjih Facebook in Instagram (Najdete kot @vzemi.si.cas.za.nas)

Na Bledu bo otvoritev razstave v sredo, 5. aprila ob 11.00 v parku pred Višjo strokovno šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled.

Vabilo Vzemi si čas – Bled 2023

Veseli bomo, če si boste vzeli čas za nas in z vašo udeležbo na dogodku podprli naš projekt in s tem tudi prezrte delavce v turizmu in gostinstvu!

Študentka Ajda Poklukar, vodja projekta

Leave a reply