Strokovna ekskurzija v SV Slovenijo

Študentje 2. letnika Gostinstva in Turizma so s svojimi predavatelji 25. 4. 2019 zaključili dvodnevno strokovno ekskurzijo v SV Slovenijo. Najprej so si ogledali in degustirali v pivovarni Bevog, sledil je obisk v Fiksincih pri vinarstvu Vina Gjerkes in po prevozu po slikoviti pograjini Goričko prisluhnili vinski zgodbi Kleti Marof v Mackovcih.

Nadaljevali so z degustacijo olj in čokolade v Oljarni Kocbek v Svetem Juriju ob Ščavnici, ter večer z večerjo zaključili s prenočevanjem v Biotermah Mala Nedelja. Naslednji dan so jih gostoljubno sprejeli na turistični kmetiji Žižek pri Razkrižju, si pokrajino ob Muri ogledali tudi z razglednega stolpa Vinarium pri Lendavi ter se ustavili tudi pri Plečnikovi cerkvi v Bogojini. Nadvse profesionalen in gostoljuben sprejem so doživeli na Posestvu Lipic – Passero v Tesanovcih s praktičnim prikazom izdelovanja pralinejev in čokolad z zanimivimi dodatki ter strokovno, zanimivo ter poučno popotovanje zaključili z ogledom hotela Štrk, degustacijo v destilarni in poznim kosilom na Lovenjakovem dvoru v Polani.

Topli in gostoljubni sprejemi gostiteljev v Pomurju in Štajerskem so primeri dobre prakse in vir idej študentom, ki bodo po diplomi udejanjali svoje znanje in vizije.

IMG 20190425 090744

Kmetija Žižek, Razkrižje

IMG 20190425 093008

Kmetija Žižek, Razkrižje

IMG 20190424 163453 1

Oljarna Kocbek

Leave a reply