
Študenti osvojili Casargo 2017
Mednarodno tekmovanje Wellness & Zero Waste je potekalo v Casargu v Italiji med 14. in 18. marcem 2017. Tekmovalo je 18 ekip iz 9 držav. Absolutni zmagovalci tekmovanja so bili študentje VSŠGT Bled!
Študentje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled, so na četrtem tekmovanju Wellness & Zero Waste – Food & Beverage Contest v Casargu, ob jezeru Lago di Como Italija, osvojili absolutno prvo mesto in prejeli pokal Wellness & Zero Waste Team Trophy 2017. Ekipo so sestavljali, Valentina Žerjal in Rok Žurman v kuhinji, pod mentorstvom predavatelja Jožeta Zalarja ter Jan Demaria in Gregor Kerin v strežbi, pod mentorstvom predavatelja Marijana Lebarja.
Tekmovanje je organizirala hotelska šola » CFPA, Centro di formazione professionale alberghiero Casargo, pod okriljem lokalnega centra za poklicno izobraževanje »APAF, Agenzia Provinciale per le Attività Formative. Tekmovanja se je udeležilo 18 ekip iz devetih držav: Castelnuovo Cilento Salerno, otok Capri Neapelj, Vico Equense Neapelj, Randazzo Catania Palermo, Monserrato Cagliari, Varese, Sondrio in Casargo Italija, Moskva Rusija, St. Petersburg Rusija, Bled Slovenija, Debrecen Madžarska, Sofija Bolgarija, Portalegra Portugalska, Riga Latvija, Villepinte Francija, Włodzice Poljska.
-
Prvo mesto v kategoriji, Najboljša organizacija in natančnost pri delu
-
Drugo mesto v kategoriji, Najboljša kuharska ekipa
-
Tretje mesto v kategoriji, Najboljša bar in strežna ekipa
-
Najboljša ekipa v kategoriji, Najboljši Mise en Place
Kar je zadostovalo za prejem pokala »Wellness & Zero Waste Team Trophy 2017«, skupno prvo mesto Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled, Slovenija.
URADNI REZULTATI:
Wellness & Zero Waste Team Trophy 2017 assoluto Bled (Slovenia)
Best Kitchen Team Cup:
1. Villepinte (Francia)
2. Bled (Slovenia)
3. Sondrio (Italia)
Best Bar Restaurant Team Cup
1. Mosca (Russia)
2. San Pietroburgo (Russia)
3. Bled (Slovenia)
Special Award
Best Starter: Villepinte (Francia)
Best Wellness Dish: Sondrio (Italia)
Best Wellness Dessert: Mosca (Russia)
Best Zero Waste: Varese (Italia)
Best Cocktail: Portoalegre (Portogallo)
Best Bar Restaurant: San Pietroburgo (Russia)
Best Mise en Place: Bled (Slovenia)
Best Leadership and Communication Team Cup by Lions Club Valsassina Villepinte (Francia)
Best Organization and Precision Team Cup “Ogni cosa al suo posto, un posto per ogni cosa” in memoria di Alice e Giacomo Martinoli (Ristorante Bar La Fiorita): Bled (Slovenia)
Best Passion and Heart Team in memoria di chef Galbia (Riccardo Galbiati): Debrecen (Ungheria)
2. Vico Equense (Napoli, Italia)
3. Randazzo (Catania, Italia)
Več o tekmovanju: http://resegoneonline.it/articoli/sono-sloveni-i-vincitori-del-contest-internazionale-di-cucina-di-casargo-20170319/
Leave a reply