
Študentski posvet – “Šparovna Gorenjska”
Študentje Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled smo 10. 5. 2022 v našem šolskem hotelu Astoria uspešno izpeljali študentski posvet o trajnostni varčnosti – »Šparovna Gorenjska«.
Študenti turizma smo ugotavljali, kako so posamezniki v svojih vsakdanjih potrošniških praksah varčevali v preteklosti in kako varčujejo danes. Naš cilj je bilo uporabna znanja in trajnostne/varčne prakse pridobljene v raziskavi vpeljati v današnji čas.
Na posvetu so vabljeni domači in tuji gostje predstavili zgodbe varčnih/trajnostnih praks svojih projektov, podjetji in institucij.
Celoten posvet je potekal v angleškem jeziku. Študent Luka Vovk je predstavil projekt Šparovna Gorenjska, študent Klemen Rabič, Trajnostne prakse v šolskem Hotelu Astoria, Olivier Gineste in Sandrine Collard – Dussaucy iz Francije Trajnostne prakse v njihovih podeželskih šolah, študentke podiplomskega študija InHolland University Trajnostne prakse v Nizozemskih šolah in Mateja Reš svoj Vrt okusov.
Posvet se je zaključil z inovativnim šparovnim kosilom, ki so ga pripravili študenti gostinstva.