Syu Poropat

Srednja šola: Srednja šola Izola (bivša SGTŠ Izola)
Na VSŠGT Bled sem se vpisala zato, ker sem želela izpopolnit svoje znanje iz gastronomije (izbrala sem smer gostinstvo). Ravno to šolo sem izbrala zato, ker so mi jo priporočili vsi, ki sem jih povprašala za mnenje o študiju gostinstva.

Študij na VSŠGT Bled je nekaj posebnega. Zakaj? Veliko imamo praktičnega dela, organiziramo razne projekte (kot je podelitev diplom, božičkova pošta), pri izbirnem predmetu organiziramo mednarodno barmansko tekmovanje. Za vse tiste, ki si želijo opravljati praktično izobraževanje v tujini je tudi dobro poskrbljeno. Predavatelji so resnično zmeraj na razpolago, če nas zanima nekaj  več. Vsi, ki si želijo tekmovati imajo velike možnosti, da se dokažejo pri strokovnih predmetih. Najboljši so, s strani mentorjev, izbrani in zastopajo šolo na številnih mednarodnih tekmovanjih.

Sama sem sodelovala na kar nekaj tekmovanjih.
–    Marec 2016 Tekmovanje v Casargu, ekipno tekmovanje kuhinja, tretje mesto.
–    April 2016 GT Cup Bled: 4.mesto, slaščičarji
–    April 2016 Brač Biser Mora: ekipno tekmovanje, srebrno priznanje
–    Maj 2016: Kranjska Gora, razstava torte, zlato priznanje

Največja nagrada za vsakega zagnanega študenta je sodelovanje na letni konferenci AEHT. Letos je tekmovanje potekalo v Londonu. Sama sem tekmovala v kategoriji pastry in zmagala (zlata medalja).

Leave a reply