Tekmovanje Biser Mora, Brač 2017

Študentje VSŠGT Bled so na tekmovanju Biser mora 2017 na Braču ponovno pometli s konkurenco. Skupinsko zlato in bron ter posamezno dve zlati in tri srebrne medalje.

200 tekmovalcev iz 25 držav se je tri dni dokazovalo v znanju in poznavanju sodobne kulinarike.

Šolo sta zastopali dve ekipi. Jan Demaria, Gregor Potočnik in Syu Poropat so pripravili meni treh hodov in osvojili bronasto medaljo. Uroš Zorč, Valentina Žerjal in Lara Vizler pa so za svoj mojstrski meni prejeli zlato medaljo.

Posamično so šolo zastopali Gregor Potočnik, Jan Demaria, Syu Poropat in Monika Jagodic. Gregor Potočnik je tekmoval v pripravi rižote in osvojil srebrno medaljo. Jan Demaria je pripravil testenine s tartufi in sodnike navdušil z izdelavo testenin “na pletilke” ter osvojil zlato medaljo. Syu Poropat je tekmovala v njeni paradni disciplini, pripravi sladic. Pripraviti je morala 4 krožnike, s katerimi je navdušila in osvojila zlato medaljo. Syu je tekmovala tudi v pripravi vegetarijanske jedi in je bila za svojo kreacijo bogatejša za srebrno medaljo. Monika Jagodic je pripravljala raviole, ki so ji prinesli srebrno medaljo.

Tekmovanja in srečanja kot je Biser mora so tudi priložnosti za druženje in spoznavanje nam podobnim šolam in ustanovam.  Srečali smo srednješolce iz Radovljice, Ljubljane, Maribora, Velenja; višješolce iz Maribora, predstavnike višje šole iz Črne gore, s katerimi že sodelujemo. Navezali smo stike s kolegi iz Makedonije in Splita. Vsi imamo želje po povezovanju, kajti turizem, gostinstvo in kulinarika so naš skupni imenovalec.

Iskrene čestitke vsem študentom in mentorjema, Jožetu Zalarju in Katici Mikelj.

 

Foto utrinki

 

Leave a reply