Uroš Štefelin

Vila Podvin, diplomant Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled – 2007

Da bom kuhar, sem se odločil že v mladih letih. Po uspešno zaključeni Srednji gostinski šoli, sem želel pridobiti čimveč praktičnih izkušenj in sem se zaposlil v blejskih hotelih. Vesel sem, da so me vzgajali odlični mentorji, ki so mi predajali znanje in me spodbujali k stalnemu učenju. Želel sem še več formalnega znanja in se vpisal na Višjo šolo za gostinstvo in turizem Bled. Na šolanje me vežejo sladki spomini. S sošolci smo se odlično razumeli in si medsebojno pomagali. Učitelji so nas spodbujali, bili zelo prilagodljivi glede terminov opravljanja obveznosti, saj smo bili skoraj vsi, poleg šolanja, tudi zaposleni. V šoli sem prejel veliko novih znanj, znanstev. Poleg strokovnega znanja so bila za mojo poklicno pot zelo pomembna znanja poslovanja, managementa, ekonomike. Po zaključeni šoli sem kmalu deloval kot vodja kuhinje v šolskem hotelu Astoria in z veseljem predajal svoje znanje študentom na praksi. V Astorii smo skupaj s Teambuilding akademijo že leta 2007 razvili prvi program kuharskega teambuildinga v Sloveniji, ki živi še danes.

Poudaril bi rad, da so razmere za študij in praktično izobraževanje na VSŠGT odlične, saj imajo vsi študentje možnost praktično delovati v enem od najboljših svetovnih šolskih hotelov. Preplet teorije in prakse je za nove diplomante odločilen za uspešen nastop na trgu dela.

Ponosen sem, da sem tudi zaradi znanj pridobljenih na VSŠGT obudil življenje v dvajset let zaprtem Hotelu Triglav na Bledu ter oživil tri leta zaprto in propadajočo Vilo Podvin na posestvu Podvin. Uspeli smo, ker smo se povezali v destinaciji. Povezali smo se z gostinci, dobavitelji ter umetniki. Glavna vrednota mojega delovanja je povezovanje, timsko delo ter stalno pridobivanje znanja. Vse te vrednote so družile tudi moje sošolce in predavatelje na VSŠGT Bled. Hvala vsem!

Leave a reply