Uspeh študentke Zdravke Jamnik

V petek, 15. aprila 2016, je v Novem mestu potekalo 18. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije z naslovom DEDIŠČINA ZAJTRKOV NA SLOVENSKEM, ki ga je organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju z GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma.

Tekmovanje v ZOTKS pripravljajo v okviru mladinskega raziskovalnega dela. Organizirajo ga v sodelovanju s centrom GRM Novo mesto – centrom biotehnike in turizma. Namenjeno je mladim raziskovalcem kmetijskih, živilskih, gostinskih in turističnih ter biotehniških srednjih in višjih strokovnih šol Slovenije. S tekmovanjem želijo dvigniti priljubljenost etnoloških in kulinaričnih značilnosti slovenskega podeželja, odkriti za etnologijo in kulinariko nadarjene dijake in študente ter jih spodbuditi k poglabljanju znanja in raziskovalni dejavnosti na tem področju.

skupna 2016 tekmovanje

Naša študentka 2. letnika, Zdravka Jamnik, je v kategoriji višjih šol prejela prvo nagrado za odlično raziskovalno nalogo z naslovom »Zgodba koroškega zajtrka«.

Iskrene čestitke!

Leave a reply