V sredo, 19. 06. 2013, je predsednik RS, gospod Borut Pahor, svečano odprl naš prenovljeni šolski hotel – Hotel ASTORIA

V sredo, 19.06.2013, je na Bledu potekala slovesnost ob odprtju edinega šolskega hotela, Hotela Astoria Bled, ki deluje kot MIC v okviru Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled.

 

Na slovesnosti so prisostvovali predsednik RS, gospod Borut Pahor, gospa Elvira Šušmelj, v.d. direktorice Direktorata za srednje in višje šolstvo, gospod mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem, župan, gospod Janez Fajfar in mnogi predstavniki GT gospodarstva in šolstva in drugi gosti.

V pripravah na otvoritev smo stopili skupaj, študenti GT in VEL v okviru Projektnega dela in Praktičnega izobraževanja, vsi zaposleni v MIC – Hotelu Astoria in na šoli, da smo povabljenim gostom predstavili našo novo pridobitev, ki z obnovljeno šolsko kuhinjo, učilnico strežbe, predavalnico ter velneškim centrom, bistveno zboljšuje pogoje za izvajanje tako strokovnega izobraževanja, kot tudi praktičnega izobraževanja študentov obeh programov. Prenovljene sobe, sodobno opremljena hotelska kuhinja s pripadajočimi prostori, restavracija in garaža, pa omogočajo tudi kakovostnejšo storitev za naše goste.

Vse to pa nam omogoča, da besede, ki so jih zapisali že mnogo pred nami, so in ostajajo naše vodilo:

AVE HOSPES!
NON SOLUM IANUA SED
ET COR DOMINI MEI PATET TIBI.

Pozdravljeni gosti!
Ne le vrata, tudi srce gospodarja vam je odprto!

Bled, 19. 06. 2013

Rožica S. Ferjančič
v. d. direktorice

Leave a reply