Vabilo mladim za sodelovanje v kulinaričnem natečaju

V letu 2022 obeležujemo 150. obletnico rojstva Jožeta Plečnika, najpomembnejšega slovenskega arhitekta, oblikovalca in urbanista. Ob tej priložnosti v Zavodu Muzej in galerije mesta Ljubljane, Plečnikova hiša vabimo mlade, v starosti med 16. in 25. letom, k sodelovanju v kreativnem kulinaričnem natečaju Okusi s Plečnikovega vrta.

Naloga sodelujočih v natečaju je priprava avtorskega recepta za sladico iz lokalnih sestavin, ki jih lahko najdemo na Plečnikovem vrtu. Izmed vseh prijavljenih del bo strokovna žirija izbrala pet avtorjev najboljših receptov, ki se bodo s svojo sladico predstavili na zaključnem dogodku v Plečnikovi hiši. Zmagovalca pa čaka tudi predstavitev na dogodku v organizaciji platforme UpCreate na letošnjem Beneškem bienalu.

Ambasador projekta je mladi slovenski perspektivni chef Bruno Šulman, ki v projektu nastopa tudi kot član žirije.

Z natečajem, ki poteka v okviru evropskega projekta UpCreate, želimo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane mladim približati bogato zapuščino Jožeta Plečnika ter spodbujati ustvarjalnost mladih, še posebej pri povezovanju dveh pomembnih kulturnih področij ‒ kulinarike in umetnosti.

Več informacij o natečaju se nahaja na naši spletni strani.

Leave a reply