Vzemi si čas za nas

Vabimo vas, da se nam 20.4. ob 13.00 pridružite na ZOOM-u na zaključnem dogodku projekta:

VZEMI SI ČAS ZA NAS- Bled, Ljubljana, Maribor. Gre za skupni projekt treh višjih strokovnih šol s področja gostinstva, velnesa in turizma. Sprva načrtovana zamisel VSŠ Bled, BIC Ljubljana in VSGT Maribor je bila živa izvedba privlačnega dogodka, ki bi sočasno popestril dogajanje v vseh treh mestih, hkrati pa demonstriral solidarnost do turističnega sektorja, izrazil primer dobrega sodelovanja treh ustanov, ki izobražujejo za turizem, in promoviral naša mesta, ki so skupaj s preostalim svetom utrpela veliko škodo zaradi pandemije.

Zaradi upoštevanja ukrepov za zajezitev okužb so sodelujoči študenti treh šol dogodek priredili za izvedbo na spletu. S kratkimi video predstavitvami preko spletnih omrežij Facebook (Vzemi si čas za nas) in Instagram (https://www.instagram.com/vzemi.si.cas.za.nas/) nam v obdobju zadnjega meseca dnevno razkrivajo svoje skrite kotičke v Mariboru, Ljubljani in na Bledu. 20. aprila ob 13. uri sledi spletni zaključni dogodek projekta, ki ga bodo z živimi vklopi in prispevki iz vseh treh krajev povezovali voditelji dogodka. Spremljate ga lahko preko te povezave.

Turizem prihodnosti prinaša nedvomno številne spremembe. Ko razmišljamo o izzivih, trendih in preobrazbi turizma, se moramo zavedati in upoštevati tudi, da bodo prihodnost krojili sedanji študenti in prihodnji strokovnjaki, ki že dobro leto živijo v svetu, kjer se družabnost pooseblja s prošnjo za prijateljstvo na spletnih omrežjih, in v svetu, kjer se učijo in ustvarjajo brez pristnega osebnega stika tako z vrstniki kot z učitelji.

Dodana vrednost pričujočega in tovrstnih praktično naravnanih projektov je, da študenti osmislijo in izkusijo kanček kompleksnosti turizma, ki ga tako kot doslej tudi v prihodnje ne bo možno preoblikovati in posodobiti s pritiskom na gumb za ponastavitev.

 

 

 

Leave a reply