Zaključek projekta “Vzemi si čas za nas”

Z otvoritvijo fotografskih razstav  se je uspešno zaključil skupen projekt treh višjih strokovnih šol – Vzemi si čas za nas, katerega cilj je izkazati podporo nevidnim delavcem v turizmu.

Študentje treh višjih strokovnih šol (BIC Ljubljana, Višja strokovna šola, Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled in Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor) so v študijskem letu 2021/2022 že drugič strnili moči v solidarnostnem projektu z naslovom Vzemi si čas za nas, kjer so na družbenih omrežjih predstavljali spregledane delavce v turizmu. 13. 4. 2022 pa so v vseh treh mestih pripravili tudi fotografsko razstavo.

Namen projekta Vzemi si čas za nas je ozavestiti širšo javnosti o pomenu zaposlenih v turizmu, ki so spregledani in premalo izpostavljeni ter jim tako izkazati hvaležnost za njihovo nepogrešljivo delo v turizmu. Pri tem že od februarja dalje predstavljajo njihove neopazne in neopažene zgodbe v obliki fotografij na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Najdete jih na Facebooku in Instagramu kot @vzemi.si.cas.za.nas.

Projekt so v celoti pripravili in izvedli študentje treh višjih strokovnih šol v programu Gostinstvo in turizem z mentorji. Mentorji študentom v projektu Vzemi si čas za nas so ddr. Lazar Pavić iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, dr. Boža Grafenauer iz Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled in dr. Lea Kužnik iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

Zaključek projekta je potekal v živo, 13.4.2022 ob 13. uri, in sicer istočasno v Ljubljani, Bledu in Mariboru. Fotografska razstava na blejski promenadi bo na ogled vse 23.3.2022!

Vljudno vabljeni tudi k ogledu prispevka o projektu na RTVSlo.

Čestitke vsem študentom, članom projektne skupine in mentorjem!

 

 

Leave a reply