Že 18. G&T Cup barmansko tekmovanje na Bledu

18. 4. 2024 se je zaključilo 18. G&T Cup mednarodno barmansko tekmovanje študentov. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo rekordnih 41 tekmovalcev, iz šol članic združenja AEHT iz 11 evropskih držav, ki so predstavili vrhunske barmanske spretnosti študentov in inovativne koktajle. Zmagala je študentka šole Roc van Amsterdam, Mychelle van den Braak, ki je s koktajlom predstavila znanega nizozemskega rapperja in pevca z umetniškim imenom Snelle.

Dogodek se je pričel že 16. 4. 2024 zvečer s sprejemom udeležencev v šolskem hotelu Astoria na Bledu, na katerem so tekmovalci žrebali svoje štartne številke.

Osrednji tekmovalni del dogodka se je odvijal v sredo, 17. 4. 2024 v restavraciji Kampa Šobec. V prvem delu tekmovanja so se študenti preizkusili v mešanju brez alkoholnih pijač. Zmagala je študentka Marija Luiza Tancabelić, SŠ Hrvatski kralj Zvonimir, Krk. V dopoldanskem delu tekmovanja so se študenti preizkusili tudi v prepoznavanju naključno izbranih sadnih arom z vonjanjem. Zmagala je študentka 1. letnika VSŠ Bled Laura Stojan Čvorović, ki je prepoznala vse arome.

V popoldanskem delu tekmovanja so se študenti preizkusili v mešanju alkoholnih koktajlov. Njihov izziv je bil, da s svojim koktajlom na kreativen način predstavijo njim ljubo zvezdo oz. slavno osebo. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali predstavniki Društva barmanov Slovenije, predstavniki sponzorja g3spirits, ter predavateljice komunikacije, angleškega jezika in podjetništva na VSŠ Bled, je ocenjevala nastop, inovativnost in avtentičnost zgodbe koktajla, zgradbo, kompleksnost, okus in prezentacijo mešane pijače.

Nagrade najboljšim tekmovalcem smo podelili med gala večerjo, v šolskem hotelu Astoria Bled. Proslavili smo uspehe barmanskih mojstrov in uživali v lokalno obarvanih kulinaričnih dobrotah.
Poudariti je treba, da gre za kompleksen projekt, ki ga v celoti organizirajo in izvedejo študenti 2. letnika študijskega programa Gostinstvo in Turizem, ob mentoriranju predavateljev VSŠ Bled. S tovrstnim projektnim delom študenti pridobivajo praktična znanja, kompetence in veščine za bodoče delo v gospodarstvu.

VIDEO prispevek (🎥 Karata Film)

 

FOTO: Nace Gosnik

 

Leave a reply