Zmagovalci 15. G&T CUP-a

Študenti iz 11 držav so se preko spleta pomerili v tekmovanju za najboljšega barmana, ki je zaradi online mešanja zahtevalo še več inovativnosti in kreativnosti. Zmagala je »Lepotica« izpod rok Juša Friškovca, BIC Ljubljana.

Študenti 2. letnika programa Gostinstvo in turizem ter predavatelji mentorji Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled so tudi letos, navkljub izrednim razmeram zaradi pandemije, izvedli tradicionalni, že 15. G&T CUP Bled – mednarodno tekmovanje mladih barmanov.

21. aprila 2021 se je dogodka preko Zoom-a udeležilo 27 tekmovalcev iz 20 šol članic združenja AEHT iz kar 11 različnih držav. Strokovna komisija je ocenjevala mešanje in pripravo koktajla ter prezentacijo, ki je potekala v živo. 4. maja 2021 pa so izkušeni barmani Društva barmanov Slovenije ocenjevali okus koktajlov, ki so jih po predhodno poslanih receptih mešali blejski študenti.

1. mesto si je prislužila »Lepotica« – vrhunski koktajl zavit v odlično zgodbo, ki ga je pripravil študent BIC Ljubljana, Juš Friškovec. Drugo mesto je zasedel Leon Rass (Innsbruck, Avstrija), tretje mesto pa je pripadlo Sanderju Schiomölderju (Amsterdam, Nizozemska).

Nagrado za »best cocktail« pa je letos osvojila študentka VSŠ Bled, Tina Lukanc. Predstavila se je s svojim koktajlom The Champ. Ker živi na Bledu – kraju, ki je močno povezan z vrhunskimi športniki,- se je odločila, da svoj koktajl poveže z zgodbo, ki predstavlja športnikovo pot od samega začetka do uspeha. Osvojila je nagrado za »best cocktail«.

 

Leave a reply