Zmagovalni krožnik na GTZ

67. Gostinsko turistični zbor Slovenije je v svoji dolgoletni tradiciji prvič potekal v virtualni obliki. Navkljub razmeram so na Turistično gostinsko zbornici Slovenije želeli ohraniti dogodek, ki vsako leto združuje akterje v panogi gostinstva, turizma in hotelirstva.

Glavna značilnost dogodka Gostinsko turističnega zbora so kulinarična in strokovna tekmovanja. Ker letos izvedba le-teh ni bila mogoča, je bilo organizirano virtualno tekmovanje predstavitve krožnikov po lastni izbiri kuharja iz različnih makrodestinacij. Potrebno je bilo zgolj vključiti lokalne sestavine. Krožnike so predstavili:

  • Jaka Mankoč
  • Hotel Astoria, VSŠ Bled
  • Hit d.d. Nova Gorica
  • Vivo d.o.o.

Glavno nagrado, ki jo je podelilo podjetje Thermana Laško d.d., je prejel Hotel Astoria, ostale praktične nagrade pa sta prispevala Heineken in Vina Koper.

Zmagovalni krožnik so pripravili predavatelj Jože Zalar, inštruktorica Katica Mikelj in vodja kuhinje šolskega hotela Astoria Davor Družinec. Kaj so pripravili si lahko ogledate na povezavi.

Predstavitve vseh krožnikov so na voljo na spletni strani GTZ: https://drive.google.com/drive/folders/1ur79lQ2StzdHkNM7H6GtNfS0BRq0RupZ

 

Leave a reply