1. študentski posvet o gostoljubnosti in kakovosti v turizmu »Bežimo, turisti gredo!«

VSŠ Bled vabi na 1. študentski posvet o gostoljubnosti in kakovosti v turizmu »Bežimo, turisti gredo!«, ki bo v četrtek 19. 4. 2018 od 9.30 do 13.30 v Festivalni dvorani Bled.

»Turizem smo ljudje« je promocijski slogan, ki je nastal v 80. letih prejšnjega stoletja, a še danes velja za enega od najbolj prepoznavnih slovenskih turističnih sloganov. Slovence je predstavljal kot gostoljubne, prijazne in turizmu predane ljudi.

Desetletja kasneje je Slovenija turistično vse bolj zanimiva država, turistični biseri, kot so Bled, Bohinj in Kranjska Gora, pa se ubadajo z navalom turistov, željnih gostoljubnosti in kakovostnih storitev, pri čemer lokalnemu prebivalstvu neobvladljive množice turistov rahljajo živce, medtem ko zaposleni v turizmu garajo brez prestanka.

Na posvetu »Bežimo, turisti gredo!« se bomo zato spraševali, ali smo še vedno tako gostoljubni, kot smo se predstavljali s sloganom v 80. letih 20. stoletja, in ali so turistične storitve še vedno tako kakovostne, ko število gostov preseže nosilno sposobnost turistične destinacije?

Posvet je namenjen študentom turizma, dijakom, predavateljem, predstavnikom turističnega gospodarstva in lokalnih skupnosti, zaposlenim v gostinstvu in turizmu kot tudi vsej zainteresirani javnosti. Da se bomo na Bledu vsi počutili kot doma, turisti in domačini!

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava, in sicer najkasneje do 13. 4. 2018 na elektronski naslov jelovcan.urska@gmail.com

Vabilo in program

Leave a reply