
Odlično 3. mesto v ekipni postrežbi menija v Casargu
Študentje Višje strokovne šole za gostinstvo,velnes in turizem Bled so na petem tekmovanju Wellness & Zero Waste – Food & Beverage Contest v Casargu, ob jezeru Lago di Como, Italija, ki je potekalo med 13. in 17. marcem 2018 osvojili tretje mesto v ekipni postrežbi menija in prejeli posebno nagrado za najboljšo organizacijo in natančnost pri delu med vsemi ekipami.
Ekipo so sestavljali Matic Šuštar, Jernej Janežič v kuhinji, pod mentorstvom predavatelja Jožeta Zalarja ter Ana Dvoršak in Tilen Albreht v strežbi, pod mentorstvom predavatelja Marijana Lebarja.
Tekmovanje je organizirala hotelska šola CFPA, Centro di formazione professionale alberghiero Casargo, pod okriljem lokalnega centra za poklicno izobraževanje APAF, Agenzia Provinciale per le Attività Formative. Tekmovanja se je udeležilo 18 ekip iz 13 držav: Castelnuovo Cilento Salerno, otok Capri Neapelj, Randazzo Catania Palermo, Sondrio in Casargo Italija, Moskva Rusija, , Bled Slovenija, Debrecen Madžarska, Sofija Bolgarija, Jelgava Latvija, Villepinte Francija, Sumy Ukrajina, Alba Iulia Romunija, Prievidza Slovaška, Chisinau Moldavija, Slagelse Danska.